وبلاگ شخصي اكبر زواري رضائي
MUHASEBE - FİNANSMAN VE DÜŞÜNCELERİM
تاريخ : یکشنبه 1 خرداد 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي

عقود اسلامي كه در بانكداري بدون ربا رايج هستند از اين قرارند:

مضاربه
مضاربه، يكي از عقود معين قانون مدني است كه به موجب آن تسهيلات لازم در اختيار اشخاصي كه در امر تجارت و بازرگاني اشتغال دارند قرار مي گيرد.
مضاربه قراردادي است كه به موجب آن يكي از طرفين (مالك) عهده دار تامين سرمايه (نقدي) مي شود. با قيد اينكه طرف ديگر (عامل) با آن تجارت كرده و در سود حاصله، هر دوطرف شريك باشند.

جعاله
جعاله قراردادي است كه به موجب آن جاعل يا كارفرما در مقابل انجام عمل معين (طبق قرارداد) ملزم به اداي مبلغ يا اجرت معلوم مي شود. طرفي كه عمل يا كار را انجام مي دهد "عامل" يا "پيمانكار" ناميده مي شود. اين عقد در بخش هاي صنعت و معدن، كشاورزي، مسكن و ساختمان، بازرگاني و خدمات مورد استفاده قرار مي گيرد.
نحوه اجراي عقد جعاله در مواردي كه بانك عامل باشد به اين صورت است كه بانك ضمن انعقاد قرارداد با متقاضي، انجام كار مشخصي را قبول مي كند. سپس با توجه به شرايط خاص كار موضوع قرارداد، بانك حسب مورد تمام يا قسمتي از عمليات اجرايي كار پذيرفته شده را طبق قرارداد دوم به غير واگذار و به اين ترتيب ايفاي تعهد مي كند.

مساقات
مساقات قراردادي است ميان صاحب باغ و ديگري كه به ازاي دريافت مقداري از محصول، كار نگهداري از باغ و برداشت را انجام مي دهد.

مشاركت حقوقي
مشاركت حقوقي قراردادي است كه طي آن بانك قسمتي از سرمايه شركت‌هاي سهامي جديد را تأمين و يا قسمتي از سهام شركت‌هاي سهامي موجود را خريداري مي كند و از اين طريق در سود آن ها شريك مي شود.

مشاركت مدني
مشاركت مدني يكي از عقود موثر به منظور ايجاد تسهيلات براي توسعه فعاليت‌هاي توليدي، بازرگاني و خدماتي است.مشاركت مدني عبارت است از درآميختن سهم الشركه نقدي و يا غيرنقدي متعلق به اشخاص حقيقي و يا حقوقي متعدد به نحو مشاع، به منظور انتفاع و طبق قرارداد. متقاضيان مي توانند با توجه به كارآيي اين عقد از تسهيلات بانكي استفاده كنند.
براي انجام اين معامله موضوع معامله سرمايه لازم براي مشاركت، وثيقه‌ها و بهاي كالا و هزينه هاي تقريبي و قيمت تمام شده، قيمت فروش و نحوه آن، نسبت سهم سود بانك و متقاضي مي بايست مشخص شود.

فروش اقساطي
فروش اقساطي عبارت است از واگذاري عين به بهاي معلوم به غير، به ترتيبي كه تمام يا قسمتي از بهاي مزبور به اقساط مساوي و يا غيرمساوي در سررسيدهاي معين دريافت شود.

قرض الحسنه
قرض الحسنه قرار دادي است كه به موجب آن بانك (به‌عنوان قرض دهنده) مبلغ معيني را طبق ضوابط مقرر به اشخاص حقيقي و يا حقوقي (به عنوان قرض گيرنده) به قرض واگذار مي كند. تعهد بازپرداخت قرض گيرنده صرفا" معادل مبلغ دريافتي به‌علاوه كارمزد آن خواهد بود. سهم قرض الحسنه اعطايي هر بانك، سقف تسهيلات اعطايي به متقاضيان و كارمزد آن سالانه توسط بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران مشخص مي شود. حداكثر مجموع كل قرض الحسنه هاي اعطايي هر بانك معادل كل سپرده هاي پس انداز قرض الحسنه است.

مزارعه
مزارعه قراردادي است كه در آن بانك زمين مشخصي را براي مدت معين در اختيار طرف ديگر قرار مي دهد تا در آن كشاورزي كند. در نهايت سود حاصل بين طرفين تقسيم مي‌شود.

اجاره به شرط تمليك
يكي ديگر از تسهيلات اعطايي بانك‌ها اجاره به شرط تمليك است.در اين قرار داد شرط مي شود مستاجر در پايان مدت اجاره در صورت عمل به شرايط قرارداد، عين مستاجره را مالك شود.

سلف
پيش خريد نقدي محصولات توليدي به قيمت معين را سلف مي گويند. طبق قانون عمليات بانكي بدون ربا، بانك مي تواند به منظور ايجاد تسهيلات لازم جهت تامين قسمتي از سرمايه در گردش واحدهاي توليدي (اعم از اينكه مالكيت اين واحد ها متعلق به شخص حقيقي يا حقوقي باشد)، منحصرا" بنا به درخواست اينگونه واحدها مبادرت به پيش خريد محصولات توليدي آنها كند. پيش خريد محصولات واحدهاي توليدي توسط بانك درصورتي مجاز است كه توسط واحد درخواست كننده توليد شده، سريع الفساد نبوده و سهل البيع باشد.

خريد دين
طبق قرارداد خريد دين، بانك‌ها مي‌توانند اسناد و اوراق تجاري متعلق به واحدهاي توليدي، بازرگاني و خدماتي را تنزيل كنند.


آرديني اوخو
گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: پول، ارز و بانكداري و بيمه
تاريخ : شنبه 31 اردیبهشت 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي
تاريخ : شنبه 31 اردیبهشت 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي
در پي بركناري استراس كان رئيس صندوق بين‌المللي پول، بر سر تعيين جانشين وي رقابت شديدي ميان كشورهاي صنعتي و كشورهاي در آستانه صنعتي شدن آغاز شده. رياست دائمي اروپا بر اين نهاد، ديگر خوشايند كشورهاي در آستانه پيشرفت نيست.
آرديني اوخو
گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: پول، ارز و بانكداري و بيمه
تاريخ : شنبه 31 اردیبهشت 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي

فضاي اقتصادي جامعه هم، مانند ساير فضاهاي آن با انواع عوارض و پيامدها و معلول‌ها مشخص مي‌شود كه به‌لحاظ مناسب يا نامناسب بودن، هركدامشان از درجه‌اي از شدت و ضعف برخوردارند و از اين حيث با يكديگر تفاوت‌هايي دارند.


آرديني اوخو
گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: پول، ارز و بانكداري و بيمه
تاريخ : چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي

مقدمه
پول در ابتدا به صورت جسمي فيزيكي، مثل طلاو نقره بود. گاهي هم پول، موجودي زنده مانند دام بود كه به عنوان قديمي ترين وسيله داد و ستد به كار مي رفت. هرچند كه امروزه هم اكثر پول مورد استفاده در مبادلات روزمره به صورت اسكناس و سكه است. ولي حجم آن در مقايسه با آمار و ارقام دفاتر بانكها، بسيار اندك است.حال چنانچه تجربه انواع پول هاي ديجيتال موفق باشد، پول نقد و سكه هم درآينده به صورت اشيايي كمياب خواهند شد. اگر چنين اتفاقي بيفتد، تاثير بسزايي بر اجتماع خواهد گذاشت. منافع بالقوه اين اتفاق مي‌تواند براي خلافكاران و فراركنندگان از ماليات، بسيار زياد باشد ( همانطور كه در ذيل آمده است). چالش موجود در فرا روي علماي كامپيوتر، بانكداران و قانونگذاران اين است كه اطمينان به وجود آورند كه اين تغيرات به نفع كلي اجتماع است.
نوشته ليندا ديويز

(پول در طول سيم ها ناله مي زند وطي راه، منشاء خود را از دست داده و به صورت امواج،‌نقل وانتقال مي شود و اين امواج، آن را بالا و پايين برده، پنهان نموده و به گونه اي قابل مديريت درآورده كه قابل سپرده گذاري و چك كشيدن شده و مسير خود را پاك مي كند.)
نوشته: جيم ميلر


آرديني اوخو
گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: پول، ارز و بانكداري و بيمه
تاريخ : چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي

اشاره:
در حال حاضر رشد فراگير ارتباطات الكترونيكي و ماهواره‌اي تاثير عميقي بر همه فعاليت‌هاي روزمره بشر داشته است و متخصصين اين فن سعي در بكارگيري اين تكنولوژي و استفاده از اين فناوري روز در جهت تسهيل امور روزانه دارند تا صاحبان صنايع، سازمان‌هاي خدماتي و ديگر مراكز بتوانند در كمترين زمان و با پايين ترين هزينه و مستقل از زمان و مكان، با مشتريان خود ارتباط برقرار كنند و كالا و خدمات خود را ارايه كرده و حتي به خريد و فروش بپردازند.
يكي از جديدترين فعاليت‌هايي كه از سرويس‌هاي الكترونيكي استفاده مي‌كند، ارايه خدمات بانكي و مالي به مشتريان از طريق اينترنت، تلفن همراه و غيره مي‌باشد.
در اينجا مي‌خواهيم به بررسي تكنولوژي بانكداري از طريق تلفن همراه، خدمات ارايه شده و موارد ديگر در اين زمينه بپردازيم.


آرديني اوخو
گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: پول، ارز و بانكداري و بيمه
تاريخ : چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي

• تغيير در روند سياستگذاري ها
1- استقلال بانك مركزي ، باعث شفاف شدن سياست هاي پولي كشور ميشود .
2- استقلال بانك مركزي ، موجب استحكام سياست هاي پولي كشور ميشود .
3- استقلال بانك مركزي ، باعث تفكيك سياست هاي پولي از سياست هاي مالي ميشود.
4- استقلال بانك مركزي ، باعث شفاف شدن وظايف پولي از وظايف غير پولي ميشود .
5- استقلال بانك مركزي ، دامنه عمليات شبه مالي را محدود ميسازد.
6- استقلال بانك مركزي ، تمايل و توان اين نهاد را به سوي سياستگذاري كلان اقتصادي جلب ميكند .
7- استقلال بانك مركزي ، تزلزل در تصميم گيري ها و تداوم روش آزمون و خطا را تقليل ميدهد .
8- استقلال بانك مركزي ، باعث محدود شدن دامنه تاثيرگذاري ساير نهادها و شوراهاي
موازي در درون تشكيلات ، بر روند تصميم گيري هاي اين حوزه ميشود .
9- استقلال بانك مركزي ، سطح درگيري و خنثي سازي ساير سياستگذاري هاي بازرگاني ، صنعتي ، مالي با سياست هاي پولي و اعتباري كشور را از ميان ميبرد .
10- استقلال بانك مركزي ، مسئوليت پذيري اين نهاد در قبال تصميمات و تدابير پولي را افزايش ميدهد .
11- استقلال بانك مركزي ، از دامنه مداخلات وزارت اقتصاد در سياستگذاري هاي پولي و بانكي مي كاهد .
12- استقلال بانك مركزي – خواسته يا ناخواسته – وضعيت پاسخگويي وزارت اقتصاد در قبال تصميمات اقتصادي را مشخص ميكند .
13- استقلال بانك مركزي ، توان وشناخت ناظران و تحليلگران و منتقدان سياست هاي پولي را درخصوص تحليل ، ارزيابي و ارزشيابي جهت گيري ها و تدابير پولي افزايش ميدهد .
استقلال بانك مركزي ، ميتواند برآينده و سرنوشت بانكداري خصوصي ايران تاثير مثبت بسزايي داشته باشد .
• تعامل بانك مركزي با دولت
16- استقلال بانك مركزي ، روابط و مناسبات ميان دولت با بانك مركزي را شفاف ميكند.
17- استقلال بانك مركزي ، درجه وابستگي دولت به اين نهاد را كاهش ميدهد .
18- استقلال بانك مركزي ، قدرت ساير دستگاه ها براي اعمال فشار برمديران ارشد سيستم بانكي را تقليل ميدهد .
19- استقلال بانك مركزي ، فشار براي عزل ونصب سياسي مديران در سيستم بانكي را از بين مي برد .
20- استقلال بانك مركزي ، زمينه استقراض دولت از بانك مركزي را به جز در شرايط فورس ماژور از بين ميبرد .
21- استقلال بائك مركزي ، باعث تقويت ديد بلند مدت و حذف ديد كوتاه مدت رهبران سياسي نسبت به سياست هاي پولي و حتي مالي ميشود .
22- استقلال بانك مركزي ، باعث واقع بينانه شدن حمايت دولت از سيستم بانكي و پايان حمايت هاي سياسي از اين سيستم ميشود .
23- استقلال بانك مركزي، سبب ساز استحكام موقعيت بانك مركزي درنظام تصميم گيري كلان كشور ميشود .
24- استقلال بانك مركزي ، موجب اعطاي موقعيت بايسته و شايسته اين نهاد در كابينه دولت ميشود .
25- استقلال بانك مركزي ، در حداقل سازي بي انضباطي مالي دولت موثر است .
26- استقلال بانك مركزي ، باز تعريف ماموريت بسياري از نهاد ها ، شوراها و ستادهاي اقتصادي در تشكيلات دولت را ضروري ميسازد .
27- استقلال بانك مركزي ، زمينه برقراري شديدترين محدوديت هاي قانوني براي تامين مالي هزينه هاي عمومي از طريق اعطاي اعتبار بانك مركزي به دولت را فراهم ميسازد .
28- استقلال بانك مركزي اين نهاد را از اجراي قوانين محدود كننده دولتي رها ميسازد.
29- استقلال بانك مركزي ، باعث ميشود كه رئيس كل بانك مركزي از سوي رئيس جمهور انتخاب و منصوب شود، و وزير اقتصاد به صورت مستقيم و يا غير مستقيم مجري برنامه هاي او باشد .
• پيامد هاي اقتصادي
30- استقلال بانك مركزي ، ميتواند زمينه توسعه بازار پول را فراهم كند.
31- استقلال بانك مركزي در محدود كردن دامنه فعاليت بازارهاي غير متشكل پولي موثر است .
32- استقلال بانك مركزي ، باعث تخصيص بهينه منابع ميشود .
33- استقلال بانك مركزي ، به اين نهاد اختيار ميدهد كه اهرم ها و ابزارهاي پولي ، يعني نرخ بهره ، نرخ تنزيل مجدد انتشار اوراق قرضه و تغيير مقدار ذخيره قانوني را به گونه اي متعارف مورد استفاده قراردهد .
34- استقلال بانك مركزي ، در كنترل و كاهش نرخ تورم موثر است .
36- استقلال بانك مركزي در كنترل رشد نرخ نقدينگي موثر است .
37- استقلال بانك مركزي ( درصورت سياستگذاري هاي منسجم ) باعث حفظ ارزش پول ملي ميشود .
38- استقلال بانك مركزي ، ميتواند از نوسانات نامنظم ساير اسعار خارجي در برابر پولي ملي جلوگيري كند .
39 – استقلال بانك مركزي ، سبب ساز اتخاذ سياست هاي است كه منجر به حفظ تعادل پرداخت هاي خارجي كشور ميشود .
40- استقلال بانك مركزي ، به صورت كلي ، اختيارات اين نهاد را براي سياستگذاري هاي ارزي توسعه ميدهد .
41- استقلال بانك مركزي ، باعث ميشود كه اين نهاد با اختيارات بيشتر به تغيير و تثبيت رژيم هاي ارزي بپردازد .
42- استقلال بانك مركزي ، مديريت بر تعهدات و ذخاير ارزي كشور را تسهيل ميكند .
43- استقلال بانك مركزي ، امكان ميدهد كه تغيير ساير نسبت هاي پولي و متغيرهاي اقتصادي تحت كنترل قرار گيرد .
44- استقلال بانك مركزي ، در مهار بسط بي رويه پايه پولي موثر است .
45- استقلال بانك مركزي ، درمهار رشد فزاينده هزينه هاي جاري دولت هم موثرتر است .
46-استقلال بانك مركزي ، ( طبق داده هاي تحقيقات قابل دستري و اتكا ) بر نرخ رشد اقتصادي موثر است .
47- استقلال بانك مركزي ، ميتواند نرخ بيكاري را تعديل كند .
48- استقلال بانك مركزي ، احساس مسئوليت اين نهاد را در قبال انتشار گزارش هاي آماري بيشتر ميكند .
49- استقلال بانك مركزي ، مسئوليت و تعهد اين نهاد را در قبال صحت اطلاعات منتشره افزايش ميدهد .
• استقلال بانك مركزي و ارتقاي موقعيت
50- استقلال بانك مركزي ، باعث ارتقاي سطح اعتبار بانك مركزي ، و نظام بانكداري كشور در محافل پولي و موسسات بين المللي ميشود .
51- استقلال بانك مركزي ، ميتواند حتي در تعديل نرخ ريسك اعتباري كشور را ارتقا دهد.
52- استقلال بانك مركزي ، درتقويت موقعيت اصلاحات راهبردي در سيستم بانكي موثر است .
53- استقلال بانك مركزي ، اعتماد و اطمينان بين المللي به سياست هاي پولي و نظام بانكي كشور را افزايش ميدهد .
54- استقلال بانك مركزي ، سيستم را در برابر پذيرش و اجراي استاندارد هاي جديد بانكداري ، منعطف ميسازد.
55- استقلال بانك مركزي ، دامنه تاثير گذاري شوراي پول و اعتبار بر سياست گذاري هاي پولي را معين ميسازد .
56- استقلال بانك مركزي ، ميتواند باعث تقويت نظارت اين نهاد بر بانك هاي شود .
57- استقلال بانك مركزي ، فشار پيراموني احزاب و گروه هاي سياسي ( البته در يك اقتصاد سالم ) جهت تغيير تصميمات را تعديل ميكند .
58- استقلال بانك مركزي ، جايگاه اين نهاد را نزد افكارعمومي شفاف تر ميكند.
59- استقلال بانك مركزي ، ميتواند به چند گانگي مقررات و قوانين بانكي در كشور پايان دهد .
60- وده ها علت ، ديگر برهان و دلايل كارشناسي ديگر كه نمي تواند از نگاه بانكداران و اقتصاددانان خبره و نقاد دوربماند .



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: پول، ارز و بانكداري و بيمه
تاريخ : چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي

ابزار جديد سرمايه گذارى به نام هج (Hedg) به بانك ها براى پوشش ريسك سرمايه گذارى ها ارائه شد.
نماينده ايران در بانك توسعه اسلامي گفت: طرح جديد پوشش ريسك سرمايه گذارى در اختيار بانك ها قرار گرفت. اين طرح بيش از يكسال در بانك توسعه اسلامى مورد بررسى قرار گرفته است
به گزارش خبرنگار بانك و بيمه ابرار اقتصادى طهماسب مظاهرى مدير عامل بانك توسعه صادرات ضمن بيان مطلب فوق گفت: بانك توسعه اسلامى در طول يكسال گذشته زمان زيادى را براى روش جديد Hedg و تطبيق اين روش از لحاظ فنى و شرعى مصروف داشته است.
به گفته وى اين روش در كميته فنى و كارشناسى بانك و در كميته شرعى بانك توسعه اسلامى بررسى شد و نهايت به يك فرمول تبديل شد. اين متن در اختيار بانك ها و بازار سرمايه قرار گرفته ولى هنوز توسط دولت تصويب نشده است اما مبناى قابل اتكايى است.
مظاهرى در خصوص جزئيات اين طرح خاطرنشان كرد: نوعى ابزار و استراتژى براى پوشش ريسك هاى مختلف سرمايه گذارى است.
به عبارت ديگر تغييراتى كه اهداف يا استراتژى سرمايه گذارى را تغيير دهد ريسك محسوب مى شود و هر سرمايه گذار بايد اين ريسك را پوشش دهد و از ابزارهاى مختلفى براى پوشش اين ريسك استفاده مى شود كه يكى از آن ها روش Hedg است كه در يك اشل ساده همان بيمه محسوب مى شود.
مدير عامل بانك توسعه صادرات تصريح كرد: ممكن است تغييرات و اتفاقاتى كه در ارتباط با يك سرمايه گذارى رخ مى دهد، پروژه را زير سوال ببرد كه در اين صورت اين پوشش مى تواند كارآمد باشد.
مظاهرى در خصوص تغيير ارز دلار به يورو در مبادلات ارزى كشور گفت: اينگونه نيست كه ما يك شبه دلارها را به يورو تبديل كرده باشيم و از چند سال پيش از زمانى كه يورو شكل گرفت ، دولت سعى كرد منابع ارزى خود را تنوع ببخشد.
وى افزود: اين كار هم به لحاظ اقتصادى منطقى است و هم مدير اقتصادى و صاحب سرمايه اى سعى مى كند كه به منابع خود تنوع بخشد و ما به دليل برخورد ها و دشمنى هاى دولت آمريكا و به خصوص از زمان دولت كلينتون كه براى ما تحريم ايجاد كرد، سعى كرديم كه در اين تنوع بخشى وزن دلار را كمتر و ساير ارزها را افزايش دهيم كه البته اين كار در زمان دولت هاى قبلى يعنى آقايان خاتمى و هاشمى رفسنجانى نيز وجود داشت.
مدير عامل بانك توسعه صادرات بيان كرد: به دليل اينكه بخش بزرگى از در آمد ما حاصل از در آمد نفت است و معاملات نفتى به دلار انجام مى شود ، در اين خصوص(تبديل دلار به يورو) صد درصد موفق نبوده ايم.



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: پول، ارز و بانكداري و بيمه
تاريخ : چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي

فعاليت‌هاي اقتصادي در كشور كوچك و چهار ميليون نفري لبنان به دليل فقر منابع زير زميني انرژي و كاني‌ها بطور عمده بر پايه‌ي خدمات پايه‌ريزي شده كه بخش مهمي از آنها صنعت " توريسم " و " بانكداري " است.


آرديني اوخو
گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: پول، ارز و بانكداري و بيمه
تاريخ : چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390 | یازار : اكبر زواري رضائي

بينا:شهروندان تهراني و تعدادي ديگر از شهرهاي كشور به هنگام خريد در بسياري از فروشگاه ها به حضور ميهماني كوچك عادت كرده اند، ميهماني كه علي رغم كاربرد بالقوه بالا كمتر معرفي شده است. اين ميهمان كوچك اما توانمند همان دستگاه پرداخت الكترونيكي يا پوز (pos) است. پوزها ازجمله ابزارهاي مهم در نظام اقتصادي مدرن محسوب مي شوند، ابزاري كه در بازار سنتي ما با كم توجهي مواجه شده و كاربرد قابل توجه آنها مورد استقبال عموم هنوز قرار نگرفته است، البته بخشي از اين كم توجهي ناشي از ضعف فرهنگ سازي و كم اطلاعي شهروندان از كاربرد اين دستگاه ها است اما بخشي ديگر به دليل ناهماهنگي هايي است كه سيستم اقتصادي كشور در استفاده از ابزارآلات مدرن نوين اقتصادي و شيوه هاي بهره برداري از آنها دارد.
با لكزايي مدير طرح و برنامه بانك ملت مصاحبه اي انجام داده ايم درباره دستگاه هاي پوز (pos) كه در ادامه مطالعه مي خوانيد:


آرديني اوخو
گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: پول، ارز و بانكداري و بيمه
یارپاق لار: [1] [2] [3]
آرشیو
سون یازی لار
یولداش لار
سایغاج
ایندی بلاق دا : نفر
بوگونون گؤروشو : نفر
دونه نین گؤروشو : نفر
بوتون گؤروش لر : نفر
بو آیین گؤروشو : نفر
باخیش لار :
یازی لار :
یئنیله مه چاغی :